تلفن : ۰۳۱۳۸۲۴۰۹۱۳۵۷۷۹۰۶۰

آزمون آیلتس چیست؟

آیلتس یک آزمون برای سنجش و تشخیص سطح تسلط به زبان انگلیسی برای افرادی که قصد کار، زندگی و یا تحصیل در کشورهای انگلیسی زبان و یا دانشگاه‌های انگلسی زبان در کشورهای غیر انگلیسی زبان را دارند، می‌باشد. این آزمون در کمتر از ۳ ساعت مهارت‌های شنیداری، خواندن، نوشتن و گفتار را به طور جداگانه مورد بررسی قرار می‌دهد. حداکثر نمره در این آزمون ۹ و نمره کامل در هر مهارت می‌باشد.

این آزمون در طی سالیانه بسیار تلاش داشته تا سنجشی عادلانه از سطح زبان فرد متقاضی به او بدهد و در این مسیر تلاش کرده تا هرچه بیشتر از تکنیک‌های تست‌زنی و تقلب و … که منجر به فاصله از این ارزش می‌شود، جلوگیری کند. اما هنوز نیز تکنیک‌های بسیاری برای افزایش نیم تا یک نمره‌ای وجود دارد که یادگیری آنها مستلزم شرکت در دوره‌های آمادگی آزمون می‌باشد.

انواع آزمون آیلتس Academic VS General

آزمون زبان آیلتس در دو گروه متفاوت با سوالات و نحوه نمره‌دهی کمی متفاوت ارائه می‌شود. در زمان ثبت‌نام، متقاضی بایستی از بین دو گزینه آزمون آیلتس آکادمیک (Academic) و آزمون آیلتس عمومی (General training) یکی را برگزیند. هزینه آزمون، زمان آزمون، مهارت‌ها، پاسخنامه و تعداد سوالات در هر دو آزمون دقیقا یکسان هستند. تنها برخی از سوالات در برخی از مهارت‌ها و نحوه نمره‌دهی کمی با یکدیگر تفاوت جزئی دارند.

مراجع آزمون آیلتس

آزمون آیلتس از همکاری مشترک سازمان IDP استرالیا، کنسولگری انگلستان و دانشگاه کمبریج به وجود آمده و هم‌اکنون نیز توسط اغلب مراکز دانشگاهی و آموزشی در سراسر دنیا پذیرفته می‌شود. به همین علت اعتبار بالایی برای انواع مهاجر تحصیلی یا کاری برای فرد متقاضی یا همان کاندیدا ایجاد می‌کند. علاوه بر این، با توجه به تنوع مراجع آن، این آزمون به گویش محلی، کشور خاص و یا مواردی از این دست محدود نیست و مواردی از قبیل کاهش نمره ناشی از لحجه داشتن برای متقاضی در آن وجود ندارد، اما تلفظ صحیح اصوات قطعا الزامی است.

بخش های مختلف آزمون آیلتس

بخش شنیداری (Listening)

این بخش از آزمون به شرطی که آزمون گفتاری قبل از روز آزمون برگزار نشده باشد، می‌تواند اولین بخش از آزمون در صبحگاه روز آزمون باشد. طبق آخرین استاندارد آزمون (تابستان ۱۴۰۱) این بخش برای هر دو گروه آزمون عمومی و دانشگاهی یکسان می‌باشد. زمان آن ۳۰دقیقه و از چهار بخش تشکیل می‌شود که به تریتب به صورت زیر می‌باشند.

بخش اول: مکالمه ساده و روزانه مابین دو نفر

در این بخش مواردی از قبیل حجی کردن نام، شماره تلفن و سوالات ساده روزانه مطرح می‌گردد.

بخش دوم: یک گفتگوی یکطرفه روزانه

در این گفتگو یک سخنران یا گوینده در مورد یک مساله شهری، محیطی و یا … صحبت کرده و کاندیدا بایستی متناسب با سوالات مطرح شده جواب مورد نظر را انتخاب کند.

بخش سوم: یک گفتگو مابین چند نفر معمولا از دو تا چهار نفر

در این بخش در مورد یک محتوای آموزشی، تحصیلی، زیست محیطی و یا حتی تکالیف درسی یا لیست وظایف گفتگو می‌شود. کاندیدا با شنیدن گفتگوها، به سوالات که می تواند از درک او از نظرات هر نفر، تا تقسیم وظایف یا کارها باشد را پاسخ مناسب می‌دهد.

بخش چهارم : یک سخنرانی دانشگاهی، علمی یا اجتماعی

یک سخنران متکلم الوحده درباره یک موضوع علمی، پژوهشی، اجتماعی صحبت کرده و سعی می‌کند از جهات گوناگون آن را بررسی کند. کلمات به کار رفته در این بخش اغلب از دیگر بخش‌ها علمی‌تر، آکادمیک‌تر و رسمی‌تر می باشد. لذا علاوه بر مهارت شنیداری، افزایش دامنه واژگان در این بخش از این مهارت لازم است.

انواع سوالات

بخش خواندن (Reading Section)

این بخش از آزمون در روز آزمون پس از بخش شنیداری و توضیع سوالات بخش ریدینگ بین داوطلبان آغاز می‌شود. سوالات داوطلبان بخش آکادمیک یا همان دانشگاهی با بخش عمومی متفاوت بوده ولی هر دو گروه برای پاسخ‌دهی به سوالات خود ۶۰ دقیقه زمان و ۴۰ سوال دارند. سه متن در سه بخش به داوطلب داده شده و سوالات هر بخش نیز پس از آن به صورت مجزا قرار دارد.

بخش اول: متن‌های روزانه، تبلیغات یا معرفی محصول

در این بخش سوالات مفهومی از یک متن داده شده که می‌تواند درباره یک کالا، محصول، خدمات و یا دستور پخت غذا و … باشد و عموما متن‌های ساده ای نیز هستند، آورده می‌شود.

بخش دوم: موضوعات کاری یا علمی-اجتماعی

در این بخش یک متن کاری مانند درخواست شغل یا آموزش، توسعه شرکت و یا موضوعاتی همچون خطرات زیست محیطی و یا تهدیدکننده یک گیاه و یا حیوان در معرض انقراض و … آورده می‌شود.

بخش سوم: متن روزنامه یا مجله یا یک مقاله علمی

در این بخش یک متن دانشگاهی از یک مقاله علمی یا کتاب برای متقاضیان آکادمیک و یا یک متن عمومی یا کاری در مورد موضوعاتی از قبل مسائل شهری، اجتماعی، فرهنگی و … برای متقاضیان آیلتس عمومی آورده می‌شود.

انواع سوالات

بخش نوشتاری (Writing Section)

در این بخش مهارت نوشتاری کاندیدا از طریق نوشتن دو متن برای دو سوال سنجیده می‌شود. ۶۰ دقیقه طول مدت زمان این آزمون می‌باشد. تفاوت سوالات در دو آزمون دانشگاهی و عمومی در این بخش وجود دارد.

بخش دوم: متن کوتاه‌تر و موضوعات عمومی

برای داوطلبان آزمون عمومی نوشتن یک نامه، درخواست، شکوایه یا اعتراض از یک مشکل به یک مسئول شهری، دانشگاهی، همکار و یا کاری مطرح می‌گردد. برای داوطلبان آزمون آکادمیک یک سوال در زمینه یک نمودار، چارت، گراف و … مطرح می‌شود و از مخاطب درخواست می‌شود یا یک شرح یا تفسیر برای روند یا توضیع اعداد موجود در آن نمودار یا چارت ارائه دهد. حداقل تعداد کلمات در این بخش ۱۵۰ کلمه می‌باشد.

بخش سوم: متن بلندتر و موضوعات تخصصی‌تر

در این بخش برای داوطلبان یک مساله اجتماعی، تکنولوژیکی، فنی یا زیست محیطی در مقایسه یا ارتباط با مساله دیگر مطرح می‌گردد. متقاضی بایستی دو گزاره یا دو عامل علت و معلولی را با یکدیگر مورد بررسی قرار دهد و آنها را از زوایای مختلف مورد مقایسه قرار دهد. گاهی نیز خواسته می‌شود تا عوامل موثر بر شکل‌گیری یا اثرات یک روند اجتماعی، زیست محیطی مورد بررسی قرار گیرد.

انواع سوالات

بخش نوشتاری (Writing Section)

در این بخش مهارت نوشتاری کاندیدا از طریق نوشتن دو متن برای دو سوال سنجیده می‌شود. ۶۰ دقیقه طول مدت زمان این آزمون می‌باشد. تفاوت سوالات در دو آزمون دانشگاهی و عمومی در این بخش وجود دارد.

بخش اول: معرفی خود

در این بخش که ۴ تا ۵ دقیقه به طول می‌انجامد. متقاضی به معرفی خود، سن، سوالاتی از قبیل تعداد اعضای خانواده، دوستان، محل زندگی و … می‌پردازد. الزامی به پاسخ صحیح و دقیق در مورد مسائل شخصی از قبیل خانواده، محل زندگی و … برای کاندیدا نیست، اما در سوالات بعدی اگر احیاناً سوال دیگری مرتبط با موضوعات قبلی بود. نبایستی تضاد یا تناقض داشته باشد، چرا که احساس عدم درک مطلب یا حفظ کردن طوطی‌وار دیالوگ‌ها را به ممتحن می‌دهد و مناسب نیست.

بخش دوم: صحبت درباره یک موضوع

در این بخش یک متن کاری مانند درخواست شغل یا آموزش، توسعه شرکت و یا موضوعاتی همچون خطرات زیست محیطی و یا تهدیدکننده یک گیاه و یا حیوان در معرض انقراض و … آورده می‌شود.

بخش سوم: گفتگوی دو طرفه

در این بخش ۴ تا ۵ دقیقه گقتگوی دو طرفه درباره آن موضوع که در قسمت قبل مطرح شده بود. توسط ممتحن و کاندیدا انجام می‌شود.

سطح‌بندی نمره‌های آزمون آیلتس

نمرهتوضیح
۰هیچ اطلاعاتی توسط کاندیدا ثبت نشده است
۱توانایی کاندیدا در حد چند کلمه منفرد است
۲ارتباط در حد تک کلمه یا جملات بسیار بسیار ساده
۳فقط مفاهیم کلی در محیط‌های آشنا
۴قابلیت ارتباط ساده در محیط های آشنا
۵دارای قابلیت درک عمومی محتوا با اشتباهات بسیار در گفتار و نوشتار
۶علارقم مشکلات زبانی در موقعیت‌های دشوار اما توانایی درک ساختارهای نسبتا پیچیده را دارد.
۷مهارت کاربری زبان را داراست و ساختارهای دشوار را نیز تا حدودی اجرا می‌نماید.
۸مهارت زبانی بسیار خوبی را داراست و ممکن است هر از گاهی خطای زبانی داشته باشد.
۹مهارت کاربری زبان را کاملا داراست. دقیق، روان و مسلط

 

تکنیک‌های تست‌زنی

قطعا دانستن دانش عمومی زبان برای بدست آوردن نمره در آزمون آیلتس مورد نیاز است، اما ندانستن تکنیک‌های پاسخ دهی به سوالات متناسب با نوع سوال و مهارت باعث می‌شود که شما با توجه به خطاهای احتمالی نمره‌ای کمتر از نمره‌ای که واقعا تواناییتان است بدست آورید. لذا در دوره های آمادگی آزمون آیلتس، تنها به تکنیک‌های هر مهارت پرداخته می‌شود و خوشبختانه این امر در ملل توسط اساتید با تجربه در زمینه آموزش و آزمون تدریس می‌گردد.

نمونه سوالات آزمون آیلتس

بهترین نمونه از سوالات آزمون آیلتس کتاب های کمبریج می باشد. که در هر سال دو تا چهار جلد جدید به آن اضافه می شود و در آن نزدیک ترین نمونه سوالات به سوالات آزمون در هر چهار مهارت آورده شده است. علاوه بر این کتب IELTS Actual Tests هم می تواند منبع بسیار خوبی برای نمونه سوالات بخش های مختلف باشد.

هزینه آزمون آیلتس

برای آزمون آیلتس، شما می توانید هم در داخل کشور از مراکزی که تایید شده سازمان سنجش کشور هستند و با قیمت مصوب این سازمان که برای هر سال مشخص می‌شود، در آزمون شرکت کنید. علاوه بر آن بسیار از متقاضیان برای آزمون به کشورهای همسایه نیز مانند ترکیه، امارات و ارمنستان مراجعه می‌کنند.

درخواست مشاوره و تعیین سطح